Celozrnné palačinky se špenátem a kuřetem

Někdy je těžké najít inspiraci pro nový recept… přemýšlíte a přemýšlíte…vymýšlíte něco top a pak nakonec zjistíte, že ty nejlepší věci jsou mnohdy úplně jednoduché. Například slaná palačinka – je jednoduchá. Je na každém, jestli si vystačí s minimem, anebo jednoduchost dotáhne dále, že najednou přestává působit jednoduše a už vůbec ne lacině.

Vždycky jsem měla ráda tortilly a různé smotané věci…i sendviče – právě tyhle snadné věci, se kterými si ale můžete vyhrát mnoha způsoby. Připravíte jak svěží zdravou variantu, tak nějakou prasárničku, o kterou se s chutí hned někdo v okolí postará. Za každou cenu to může být přitažlivé jídlo, které vás má možnost překvapit a potěšit. Tím spíš, když chystáte třeba nějaký brunch, piknik nebo výlet. Napadá mě, že je to vlastně takové SMART jídlo 🙂 všechno cool je dnes SMART a pokud je jídlo, které s hrdostí naservírujete k obědu i večeři, zavřete do krabičky a ohromíte jím na cestě nebo na dece v parku, připravíte ho zdravě i nezdravě, snadno i přepychově, pak si toto označení zaslouží.

 

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny (3 porce)

Palačinky:

  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • 70 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • Špetka soli
  • 1 čajová lžičky drceného římského kmínu
  • Olivový olej na smažení palačinek

 

  • 300 g kuřecích prsou
  • Olivový olej
  • Sezamová semínka
  • 60 g špenátu
  • 120 g Lučiny
  • Čerstvá bazalka

 

Dresink:

  • 2 – 3 lžíce hořčice (například medové nebo celozrnné) (45 g)
  • 1 lžíce olivového oleje (15 g)
  • Pár kapek citronové šťávy
  • Sůl

Postup:

  1. Vejce rozšlehejte s mlékem. Přidejte podrcený římský kmín, špetku soli a mouku. Důkladně promíchejte metlou, aby vzniklo hladké lité těsto.
  2. Na rozehřáté pánvi osmažte na kapce oleje palačinky. Těsto vám vyjde na 3 větší nebo 4 menší.
  3. Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky. Orestujte je na olivovém oleji dozlatova. Ihned po osmažení obalte v sezamových semínkách.
  4. Palačinku rovnoměrně potřete Lučinou. Poskládejte na ni špenátové listy a bazalku. Jednu stranu nechte volnou, aby se palačinka lépe „slepila“. Potřete dresinkem, který uděláte jednoduše prošleháním uvedených ingrediencí.
  5. K jedné straně srovnejte podélně kuřecí maso a stočte.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *