Proteinové těstoviny s ořechy, modrým sýrem a křupavým lilkem

Mám skvělou práci! O to větší radost z ní mám, když pracuji pro klienta, kterého jsem si oblíbila dříve, než se naším klientem vůbec stal a mám důvěru v to, co dělá. Mluvím zrovna o Max Sportu. Před rokem jsem však netušila, že krom proteinových těstovin, které jsem tehdy postovala na Instagramu (nelžu –> post zde )vyrábí i spoustu dalších úžasných věcí, a to nejen pro sportovce.

Proč jsem si tehdy koupila proteinové těstoviny? Jak víte, maso není v na mém každodenním menu na pořádku, ale za to se snažím hledět na množství bílkovin, které během dne sním. Ne, kalorické hodnoty a objem makroživin spořádaných za den si nepočítám, ale tak odhadem tuším, kde se co skrývá a kolik bych toho tak měla snís. A pokud si chci dát bezmasý oběd, sáhnu třeba po quinoe nebo luštěninách. Těstoviny z černých fazolí jsem zkrátka nemohla na českém trhu přehlédnout. Proč jíst pořád dokola to samé, když si můžu jídelníček zpestřit černými špagetami bez lepku, s vysokým obsahem bílkovin?

Můj první dojem z nich? 🙂 Neslibujte si od nich chuť těstovin. Jsou originální – jsou bezlepkové a jsou z luštěnin. Jejich chuť je trochu specifická, proto je třeba sladit jejich chuť tak, jak si žádají. To jsem poprvé nevěděla a přiznám se, byla jsem z nich trochu nesvá. Ale po druhé už jsem si jejich chuť fakt užívala.

Když se rok s rokem sešel a Max Sport se stal naším klientem, zaradovala jsem se, protože jsem se stala součástí týmu, který se stará o to, aby se o téhle značce dovědělo více lidí. A o to víc jsem byla potěšena, když jsem mohla z protein pasty připravit recepty, které se budou šírit internetem i ve stránkách časáků. Kdo by takovoupráci nemiloval?

Takže jsem dostala úkol – vymyslet recept. Jenže jsem nevěděla který bude lepší, a tak jsem vymyslela rovnou tři. Tento je na zmiňované těstoviny z černých fazolí. Exituje ale i druhá varianta protein pasty – zelené těstoviny ze zelené sóji. Které jsou lepší? Mám ráda oboje 🙂 A oboje se hodí připravit jinak.

Sezóna nám právě servíruje ořechy, tak proč si jejich skvělou chuť neužít spolu v kombinaci se sýrem právě s těstovinami? Myslím, že tato kombinace neurazí nikoho z vás 🙂

Doba přípravy: 35 minut

 

Suroviny: 1 porce

  • 80 – 100 g protein pasta (černé od Max Sport)
  • 80 g lilku
  • Olivový olej
  • ½ menší cibule
  • Hrst vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce smetany 30%
  • 0,5 dl bílého vína
  • 20 g nivy
  • 1 lžíce nadrobno nakrájené pažitky
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Lilek nakrájejte na centimetrové kostičky, promíchejte s větší špetkou soli, čerstvě mletého pepře, zakápněte asi jednou lžící oleje a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte, dokud není lilek dohněda a křupavý.
  2. Dejte vařit těstoviny
  3. V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Cibuli nakrájejte najemno. Pozvolna restujte, dokud nezačne hnědnout. Ořechy nakrájejte nadrobno a přidejte do pánve. Česnek nakrájejte na jemné plátky a přidejte k ořechům. Asi minutu míchejte.
  4. Podlijte smetanou, vínem a nechte trochu odpařit. Přidejte nadrobený sýr, pažitku a scezené těstoviny. Osolte, opepřete. Důkladně promíchejte. Na talíři posypte lilkem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *