Proteinové těstoviny s pečenou paprikou

Co Vám budu povídat, proteinové těstoviny jsou úplně odlišné od klasických těstovin z pšeničné mouky. Někdo by mohl ohrnovat nos, protože si řekne, že luštěniny nejí a tečka, jiný najde benefity těstovin  například v jejich chuti, která je od jezení luštěnin může odrazovat. Jisté je, že protein pasta dokáže oživit jídelníček a dodá vám spoustu bílkovin.

Tento recept jsem použila pro FB soutěž v rámci spolupráce s Max Sportem a byla jsem mile překvapená, že někteří z vás už recept objevili v on-line magazínech 🙂 Upřímně jsem za spolupráci s touto značkou ráda, protože nabízí spoustu alternativ proteinových potravin, z nichž si vybere každý. Já mám nejraději tyčinku raw paleo protein a tyhle protein pasta, které jsem kdysi ochutnala úplně náhodou, protože mě jako novinka na Rohlíku velice zaujaly. A jak jsem nedávno psala u jednoho receptu, první sousto nebylo takové, že bych si řekla „Už nikdy nechci jíst jiné,“ ale bylo to právě z toho důvodu, že když v hlavě máte zafixovanou chuť klasických těstovin a nejdnou se objeví něco nepředvídatelného, nemusíte se s tím na první dobrou spokojit . S tím druhým soustem už to bylo o poznání lepší. Zdá se mi, že protein pastě sluší vyraznější ochucení. Variant je spousta.

 

 

Doba přípravy: 40 minut

Suroviny: 1 porce

  • 80 – 100 g proteinových těstovin (zelené od Max Sport)
  • 1 červená paprika
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • ½ menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 kousky sušených rajčat
  • Chilli paprička
  • 1-2 lžíce najemno pokrájené petrželky
  • 1 lžička rajského protlaku
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Červenou papriku vložte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte, dokud se na ní nezačnou dělat veliké puchýře. Pak ji vyndejte a ihned zabalte do mikrotenového sáčku. Když trochu zchladne, oloupejte slupku. Půlku papriky rozkrájejte na drobné kostičky.
  2. Dejte vařit těstoviny.
  3. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte dozlatova. Přidejte pokrájenou papriku. Česnek i chilli papričku nakrájejte na jemné plátky, sušená rajčata nadrobno a přidejte do pánve. Petrželku pokrájejte najemno a přidejte do pánve. Přidejte lžičku protlaku a asi minutu promíchávejte.
  4. Scezené těstoviny vložte do pánve, zalijte 1-2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte.

2 komentáře u „Proteinové těstoviny s pečenou paprikou

  1. Tyto těstoviny jsem párkrát měla, chuťově jsou prostě klasické nejlepší,ale zase jsou ideálnější při dietách atd. Tato úprava ,ale vypadá krásně 🙂

    1. Jani, děkuji za feedback. Máš pravdu, s klasickými se o srovnávat nedá, tyhle jsou prostě specifické, ale recepty se z nich dají dělat také dobré. A jak říkáš, na dietu ideál 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *