Toustíky s avokádovou pomazánkou a krevetami

Surovinou, která se mi vybaví, když se řekne „letní jídlo“, budou určitě krevety. Hodí se na gril, na těstoviny, na rizotto, na salát anebo třeba na křupavé toustíky.

Připomínají nám dovolenou u moře. Jsou křehké, voňavé a mají delikátní chuť. Kdo má rád v jídle jemné tóny, ochutí si je třeba limetkou a mátou anebo kokosovým mlékem. Kdo to má rád ostřejší, zvolí kombinaci s čenskem nebo chilli. Krevetě zkrátka sluší všechno.

Já jsem si je tentokrát dala v lehce osvěžujícím provedení, a to s avokádovou pomazánkou a lehce štiplavým, nasládlým růžovým pepřem. Prostě takové jednoduché svěží jídlo, které se bude hodit ke sklence suchého bílého nebo růžového vína. A pokud máte rádi pikniky, je tohle jasná volba, kterou si zpestříte vaše letní menu.

Doba přípravy: 20 minut

 

Suroviny: 1 porce

Avokádová pomazánka:

  • 100 g avokáda
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička najemno pokrájeného oregana
  • ½ stroužku česneku
  • Sůl

Krevety:

  • Krevety
  • Citron
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Olivový olej

Na dohotovení:

  • Pečivo
  • Okurka
  • Červená cibule
  • Rukola
  • Růžový pepř

Postup:

  1. Krevety zakápněte citronovou šťávou a olejem. Ochuťte solí a pepřem. Na pánvi narychlo opečte.
  2. Avokádo rozmačkejte vidličkou. Promíchejte s citronovou šťávou, oreganem, prolisovaným česnekem a špetkou soli.
  3. Na opečené tousty natřete avokádo. Položte slabé plátky okurky, opečenou krevetu, slabý plátek cibule, rukolu a posypte růžovým pepřem.

 

2 komentáře u „Toustíky s avokádovou pomazánkou a krevetami

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *